Ο “γηραιός” της Ρόδου μέσα από τα μάτια ενός φιλάθλου του

Διαγόρας Ρόδου: Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας.
Ιδρύθηκε την 25η Μαρτίου 1905 και έχει ως ύμνο το εμβατήριο της 25ης Μαρτίου 1821 με παραλλαγές στους στίχους που συγκλίνουν προς το αθλητικό πνεύμα.
Διαλύθηκε το 1929 από τις κατοχικές Ιταλικές Αρχές.
Ανασυστάθηκε το 1945, έπειτα από την απελευθέρωση της Ρόδου.
Τιμήθηκε το 1954 από την Ακαδημία Αθηνών για την εθνική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά του.

Ποιος είναι όμως ο Διαγόρας μέσα από τα μάτια των φίλων του; Επικοινωνήσαμε με έναν εκ των θερμών υποστηρικτών της ομάδας και μέλος της οργανωμένης μερίδας των φιλάθλων “Θύρα 6” για να μάθουμε!

Ποια είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Διαγόρα που θα θέλατε να μας μεταφέρετε;
«Η άνοδος στην Α’ Εθνική, η βράβευση του σωματείου μας από την ακαδημία Αθηνών, οι δύο φορές που φτάσαμε ως τους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου την μια αποκλειστήκαμε από τον ΟΦΗ και την επόμενη από την Λάρισα, και φυσικά το έτος ίδρυσής μας, δηλαδή το 1905, με το 7ο παλαιότερο ΑΦΜ ομάδας στην χώρα μας».

Υπάρχει κάποια ιστορία που δεν γνωρίζει ο κόσμος για την ομάδα και θα θέλατε να τη μοιραστείτε μέσω της σελίδας μας;
«Νομίζω την ιστορία του Διαγόρα την γνωρίζει πολύ καλά όλος ο κόσμος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν είναι πως έχουμε και άλλα τμήματα όπως ποδηλασία, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, κολύμβηση, τένις, ακόμα και kick boxing. Φυσικά, ο στίβος και η ποδηλασία κυριαρχούσαν στα εγχώρια πρωταθλήματα την δεκαετία κυρίως ‘80-’90, ενώ στο μπάσκετ και στο βόλεϊ οι ομάδες μας έφτασαν έως και την Β’ εθνική. Επίσης, από τον Διαγόρα βγήκε και ο Γιώργος Χειμωνέτος που ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα»!

Γιατί επιλέξατε να υποστηρίξετε τον Διαγόρα; Και πως είναι να υποστηρίζεις μία ομάδα που δεν είχε και την καλύτερη δυνατή πορεία με βάση το πώς το ονειρεύεσαι ως παιδί, ειδικά τα τελευταία χρόνια;
«Ο Διαγόρας είναι ένα σωματείο με πολύ κόσμο και ειδικά με πλήθος που στηρίζει αποκλειστικά τον γηραιό. Έτσι δεν επιλέγουμε να γίνουμε Διαγόρας, απλά Διαγόρας γεννιόμαστε. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να δουν πολύ ψηλά την ομάδα μας ώστε να αποκτήσουμε περισσότερο κόσμο. Το όνειρο μας είναι φυσικά η Α’ Εθνική, αλλά γιατί όχι και η Ευρώπη».

Πώς ήταν η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο στην Ρόδο παλαιότερα και πώς τώρα;
«Παλαιότερα το στάδιο μας γέμιζε με 5.000, ενώ στην Α’ Εθνική έφτανε και τις 7.000. Τα τελευταία χρόνια με την ομάδα χαμηλά στις κατηγορίες, χαμηλή ήταν και η προσέλευση, ένας μέσος όρος 800 θεατών, κάτι που θα ξαναλλάξει σύντομα»!

Τι σημαίνει για εσάς ο Διαγόρας;
«Ο Διαγόρας για εμάς σημαίνει ιστορία, πρωταθλήματα, Α’ Εθνική και περηφάνια για αυτά τα κόκκινα και μπλε χρώματα μας, είναι η ομάδα της καρδιάς μας, η ομάδα του νησιού μας»!

Μια ωραία εκδρομή που κάνατε;
«Ωραίες εκδρομές κάναμε την δεκαετία του ’80 που συμμετείχε η ομάδα στην Α’ Εθνική, μέσα στην Λάρισα, στο ΟΑΚΑ με τον τιμωρημένο ΟΦΗ, ενώ πιο σύγχρονα κάναμε εκδρομάρα στον Κορυδαλλό, με τα αδέλφια μας από την Προοδευτική, όπως και μέσα στο Αιγάλεω την επόμενη χρονιά».

Ένα αστείο σκηνικό που θυμάστε σχετικά με την ομάδα ή και τους φίλους της;
«Στο αεροδρόμιο Αθηνών κάποιοι πάτησαν και μετέφεραν πριονίδια και τα μηχανήματα χτυπούσαν συνεχώς και δεν έβρισκαν από τι ήταν, δύο ώρες ήμασταν στο τμήμα αεροδρομίου».

Μια ανάμνηση που θα θέλατε να μοιραστείτε με τα νεότερα παιδιά;
«Τα χαμένα αδέλφια μας, ποδοσφαιριστές και οπαδοί, να τους τιμούν πάντοτε»!

Ένα κοινωνικό μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε για τις σημερινές καταστάσεις βίας;
«Το γήπεδο δεν είναι σημείο να βγάζουμε τα πολιτικά και τα κοινωνικά μας μίση, το γήπεδο είναι χαρά και τραγούδι για 90 λεπτά, χειροκρότημα χάσεις κερδίσεις. Τα οπαδικά υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, απλά να μην υπερβαίνουν της λογικής ποτέ… Όλους μας περιμένει η οικογένειά μας να γυρίσουμε σπίτι και όχι νεκροί».

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1905
117 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium