Οι κυνηγοί σου κεραυνοί…

Για δύο δεκαετίες ο Μίμης Παπαϊωάννου αναστέναζε τα γκολπόστ των ελληνικών γηπέδων (1960-1980).

Τα 40 τέρματα που σημείωσε σε 84 εμφανίσεις στη βασίλισσα του βορρά, Βέροια, τον έφεραν στη… βασίλισσα του νότου, ΑΕΚ, εκεί όπου έμελλε να γίνει βασικός “πυλώνας” της ομάδας και αργότερα η μορφή του να κοσμεί έναν εκ των τεσσάρων πυλώνων του γηπέδου.

Σε 480 συμμετοχές, πέτυχε 234 γκολ (Α’ Εθνική) και συνολικά 289 τέρματα σε 566 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Με την Ένωση κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδος. Επιπλέον, υπήρξε πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής για δύο σεζόν. Συμμετείχε και συνετέλεσε βασικό κομμάτι της επιτυχίας των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών πορειών της ΑΕΚ το 1968-69 (κύπελλο πρωταθλητριών) και το 1976-77 (κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Έκλεισε την καριέρα του στον Παγκύπριο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ.

Παραμένει έως σήμερα στην πρώτη θέση των σκόρερ με τα περισσότερα τέρματα με μία ομάδα. Όσον αναφορά την Εθνική Ελλάδας, βρίσκεται 5ος στην κατάταξη των σκόρερ όλων των εποχών.

Θα ζει πάντα ανάμεσα μας, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, όταν θα ακούμε τον εμβληματικό ύμνο και θα κοιτάζουμε τη μορφή του στη γωνία της Αγίας Σοφιάς!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium