Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Συνεχίζοντας την ανάλυση μας για τους αντιπάλους που θα συναντήσουν οι ελληνικές ομάδες το φετινό καλοκαίρι θα αναφερθούμε στον Ολυμπιακό.

Η Πειραιώτικη ομάδα μετά την κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέσης θα ξεκινήσει από τον γ’ προκριματικό του Europa League. Μάλιστα, παραλίγο να ξεκινούσε και από τα play off!

Αν η Ρόμα κατακτούσε το Europa League, και τον Ολυμπιακό να κέρδιζε από το επονομαζόμενο rebalancing της UEFA. Το ευχάριστο ωστόσο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί στους “ισχυρούς” της διοργάνωσης. Οι πιθανές ομάδες, ή μάλλον οι χώρες από τις οποίες θα προέρχονται είναι ήδη γνωστές.

Για αρχή, οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό είναι η 24η Ιουλίου. Αναφορικά, φυσικά, με την κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό με τις ημερομηνίες των αγώνων να ορίζονται στις 10 και 17 Αυγούστου. Αν προκριθεί στα play off, θα γνωρίζει ήδη τον επόμενο του αντίπαλο από τις 7 Αυγούστου. Οι αγώνες θα παιχτούν στις 24 και 31 Αυγούστου.

3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚO:

Εδώ ο Ολυμπιακός περιμένει να δεί ποιές ομάδες θα αποκλειστούν απο τον 2ο προκριματικό του Champions League, στον οποίο θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” στο απευκτέο σενάριο του αποκλεισμού τους φυσικά δεν μπορούν να παίξουν με τον Ολυμπιακό. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον χαμένο από το άλλο ζευγάρι, στο οποίο θα βρίσκεται είτε η ελβετική ΣΕΡΒΕΤ, είτε ο δέυτερος της Ουκρανίας (ΝΤΝΙΠΡΟ), είτε τέλος ο δεύτερος του Βελγίου (ΓΚΕΝΚ).

PLAY OFF: ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ “ΒΑΤΟΙ” ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και ο Ολυμπιακός περάσει το πρώτο εμπόδιο τότε θα μπει σε ένα ειδικό “καλάθι” προτεραιότητας, όπως το ονομάζει η UEFA. Στην ουσία οι ομάδες κατηγοριοποιούνται με κριτήριο τα πρωταθλήματα από τα οποία προέρχονται και όχι το ranking τους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να τοποθετηθεί στο priority 4 παρέα με ομάδες όπως η Λουγκάνο ή η Σλάβια Πράγας και θα κληρωθεί με τις ομάδες του priority 1. Εκεί είναι που τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον ελληνικό σύλλογο, με καλές πιθανότητες ωστόσο αν είναι τυχερός. Και αυτό γιατί;

Ναί μεν εκεί θα είναι ο ΑΓΙΑΞ, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες θα βρίσκονται περισσότερο στα μέτρα του σαφώς. Συνοπτικά η υπόλοιπη λίστα για τον “θρύλο”: ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΣΕΡ, ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ και οι ουκρανο-βελγικές ομάδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, αν φυσικά δεν βρεθούν ήδη αντιμέτωποι .

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι ένας σοβαρός Ολυμπιακός, δεν θα έχει πρόβλημα. Αφού πρώτα λάβει μία ικανοποιητική και ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση και λύνοντας το θέμα του προπονητή που επείγει. Άλλλωστε, το χρωστάει στον κόσμο του μετά το περσινό “ναυάγιο” στο Europa League. Και αν δεν είναι εξαιρετικά άτυχος στις κληρώσεις (ουσιαστικά μόνο ο Άγιαξ τον “τρομάζει”) τότε θα περάσει εύκολα ή δύσκολα στους ομίλους. Το μίνιμουμ σε κάθε περίπτωση είναι οτι με μία πρόκριση μόνο θα έχει εξασφαλίσει έστω τους ομίλους του Europa Conference League. Μία διοργάνωση που μπορεί να την κυνηγήσει μέχρι την τελική του φάση.

Η ομάδα της Επίσκυρου εύχεται τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες καλή επιτυχία στο φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium