Όταν ο Πανσερραϊκός υπέταξε την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ

Ένας αγώνας που έγραψε ιστορία για την ελληνική ομάδα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, με 15.000 φιλάθλους στο πλευρό της.

Ήταν Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 1965. Ο Πανσερραϊκός, βίωνε τους πρώτους μήνες ύπαρξής του. Στον πρώτο διεθνή αγώνα της ιστορίας του, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Ανάμεσα στους 15.000 οπαδούς, παρευρέθηκαν ο νομάρχης αλλά και Σερραίοι βουλευτές οι οποίοι ήθελαν με λαχτάρα να είναι παρόντες σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα.

Οι “Λέοντες” του Γεωργιάδη, πραγματοποίησαν μια μεστή και σταθερή εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μόλις στο 4ο λεπτό, με το γκολ του Θόδωρου Φραγκόπουλου ύστερα από σέντρα του Κεσίογλου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Το τελικό σκορ παρέμεινε στο 1-0, μετατρέποντας τις Σέρρες σε μεθυσμένη πολιτεία.

Συνοψίζοντας, αυτή η νίκη μνημονεύεται ακόμα από τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού. Μάλιστα, αποτέλεσε την αφορμή για να γραφτεί ο πρώτος ύμνος της ομάδας, ο οποίος ακούγεται μέχρι και σήμερα. Τα έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα ήταν κολοσσιαία, καθότι στα ταμεία της ομάδας μπήκαν 210.000 δραχμές.

Οι ενδεκάδα του σπουδαίου αγώνα: Βλαχόπουλος, Κασάπης, Στοϊμένος, Χατζηπανταζής, Τσακίρης, Κιοσέογλου, Ζαπάρας (Ασβεστάς), Μπιτσίδης, Φραγκόπουλος, Καλαποδάς, Ηλιάδης.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium