Πανθρακικός: Η “δόξα” της Θράκης επανεμφανίζεται στον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη

Ο Πανθρακικός αποτελεί τον πιο γνωστό σύλλογο της Κομοτηνής και μαζί με τον Α.Ο. Ξάνθης θεωρούνται οι ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Θράκης. Ιδρύθηκε το 1963 και ο αναμμένος πυρσός (το έμβλημα της ομάδας) μας θυμίζει τα πρόσφατα ένδοξα χρόνια των Θρακιωτών στην Ά Εθνική κατηγορία. Το παρατσούκλι της ομάδας, οι “κροκόδειλοι”!

Το ματς Ηλυσιακός-Πανθρακικός την 1η Ιούνιου 2008 θεωρείται σταθμός για την σύγχρονη ιστορία του Πανθρακικού, όταν με την εκδρομή 800 φιλάθλων του νίκησε την τοπική ομάδα και κατέκτησε την άνοδο.

Από το 2008 έως το 2016 ο Πανθρακικός έγραψε την χρυσή του ιστορία καθώς αν εξαιρέσει κανείς την κακή παρένθεση 2 χρόνων, αγωνίστηκε με αξιόλογες παρουσίες στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις “κοίταξε στα μάτια” τους “μεγάλους” και μάλιστα ήταν αυτός που νίκησε την ΑΕΚ και την οδήγησε σε πρωτοφανή υποβιβασμό!

Τα χρόνια της παραμονής του στην 1η κατηγορία ο Πανθρακικός είχε στο ρόστερ του κάποιους πολύ γνωστούς ποδοσφαιριστές όπως ο Aleix Vidal, ο Γιώργος Φωτάκης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Ντιγκινί και ο Χουάν Βελάσκο. Παίκτης-σημαία ωστόσο για τον Πανθρακικό αποτελεί βεβαίως ο Ντένιζ Μπαϊκαρά, ο οποίος επέστρεψε για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας στην προσπάθεια της να διεκδικήσει την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία ύστερα από 6 χρόνια απουσίας της από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Φέτος ο Πανθρακικός αγωνίζεται στον πρώτο όμιλο της Γ’ εθνικής. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται 10 πόντους μακριά από την πρώτη θέση, παλεύοντας για την άνοδο. Μπορεί και να μην τα καταφέρει… Ωστόσο ένα είναι το σίγουρο. Ο Πανθρακικός επιστρέφει! Και είναι μία ομάδα που όλοι οι υγιείς φίλαθλοι θέλουν να ξαναδούν στην κορυφαία κατηγορία, καθώς ειδικά σε εμάς τους νεότερους, θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και μας δημιουργεί νοσταλγία.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium