ΠΑΣ Γιάννινα: Η χρυσή φανέλα μίας “χρυσής” χρονιάς!

Η φανέλα που φορούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα το 2006/07 όταν έφτασε ένα βήμα πριν από μία “χρυσή” στιγμή στην ιστορία του.

Και ποιος δεν θυμάται την ιστορική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2006-07 στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο αναλυτικά η ηπειρωτική ομάδα, όντας στη Β’ Εθνική τότε, κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονιά έφτασε για πρώτη φορά στους ημιτελικούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Αρχικά ο ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν αυτή κατάφερε να αποκλείσει στη φάση των “32”, το Αιγάλεω σε μονό παιχνίδι, με το σκορ να γράφει 2-0. Ενώ στη συνέχεια μπόρεσε να αποκλείσει τον Ηρακλή στην φάση των “16” (1-1 εκτός, 2-0 εντός). Η εξέλιξη του θεσμού θα ήταν πολύ δύσκολη από την κλήρωση για τα προημιτελικά, καθώς ο ΠΑΣ πέτυχε στον δρόμο του τον Ολυμπιακό του Ριβάλντο και του Τζόρτζεβιτς.

Η υπέρβαση στο Φάληρο

Και όμως ο ΠΑΣ κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ φορώντας τη χρυσή φανέλα και στα δύο παιχνίδια των προημιτελικών. Πιο συγκεκριμένα, στα Γιάννενα κατάφερε να νικήσει την ομάδα του Πειραιά χάρις στα γκολ του Κοντογουλίδη καθώς και του Ντομορό. Ο επαναληπτικός θα ήταν οπωσδήποτε πολύ δύσκολος και αγχωτικός, αλλά στον ΠΑΣ υπήρχε η ελπίδα ότι θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Και έτσι έγινε λοιπόν. Αφού η ομάδα του Πειραιά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, ο Κοντογουλίδης εκμεταλλεύεται το λάθος του Ολυμπιακού και προκαλεί πλήθος πανηγυρισμών λίγο πριν τη λήξη. Τελικά, η μεγάλη ΑΕΛ στέρησε το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό Κυπέλλου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, και από την περιγραφή των συγκεκριμένων γεγονότων, η σημασία της συγκεκριμένης χρυσής φανέλας είναι τεράστια. Τόσο ιστορικά, όσο και αγωνιστικά. Τέλος, να επισημανθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μόνη ομάδα στον θεσμό του Κυπέλλου, όντας στη Β’ Εθνική, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium