Πλατανιάς: Το ζοφερό νησιωτικό γήπεδο παρακμάζει

Το ιδιαίτερο μικροσκοπικό γήπεδο στο Μάλεμε Χανίων, στο οποίο ο Πλατανιάς έζησε την άνοδο, έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου.

Ο ΑΟ Πλατανιάς Χανίων αποτέλεσε ένα ιστορικό σωματείο διαχρονικά στο Νομό Χανίων. Μάλιστα, στη σύγχρονη ιστορία του έγινε η πρώτη ομάδα που ανέβηκε Α’ Εθνική ως εκπρόσωπος των Χανίων και τρίτη συνολικά στην Κρήτη πίσω από ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Η παραδοσιακή του έδρα στο Μάλεμε Χανίων ήταν ένα cult επαρχιακό γήπεδο, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, σε απόσταση πνοής από την αμμουδιά, οι θεατές μύριζαν εύκολα το θαλασσινό αέρα που έσκαγε πάνω στα αρμυρίκια τις ημέρες με πολλά Μποφόρ. Ιδιαίτερη φιγούρα ο κύριος που ανέβαινε πάνω στο δέντρο για να παρακολουθήσει τους αγώνες της ομάδας.

Ο Πλατανιάς τελικά κατάφερε να πάρει την άνοδο από τη Β’ Εθνική, το 2011/12.

Έκτοτε, σταμάτησε να χρησιμοποιεί αυτό το γήπεδο και μετακόμισε στα Περιβόλια Χανίων. Ασφαλώς και δεν γινόταν να χρησιμοποιηθεί ως έδρα, λόγω χαμηλής χωρητικότητας, έλλειψης στεγάστρου, μικρού αγωνιστικού χώρου και λοιπών ανεπαρκειών, χωρίς ωστόσο να πάψει ποτέ να είναι έδρα των μικρότερων τμημάτων, με την ακαδημία να πρωτοστατεί στην παραγωγή ταλέντων στα Χανιά.

Η παρούσα κατάσταση

Πλέον, το γήπεδο ερημώνει καθότι το σωματείο έπαψε τη λειτουργία του. Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στον χώρο, οι εικόνες έδειχναν πλήρη εγκατάλειψη…

Η μόνη παρουσία ήταν μερικά σκυλάκια που μας υποδέχτηκαν με περίσσεια φιλοξενία, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις. Άλλωστε, τα αδέσποτα ζώα στην επαρχία (και όχι μόνο) είναι ένα πολύ ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα, που χρήζει προσοχής από όλους μας.

Και επί την ευκαιρία να επισημάνουμε πως δεν υιοθετούμε ζωάκια αν δεν είμαστε σίγουροι πως θα τους παρέχουμε σε ολόκληρη τη ζωή τους πλήρη στέγαση και τροφή. Και ασφαλώς δεν τα εγκαταλείπουμε!

Όσον αφορά το γήπεδο του Μάλεμε, θα ευχηθούμε να επανέλθει στη προηγούμενη μορφή του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ομάδα του Πλατανιά. Σύντομα να βρει τον τρόπο να επιστρέψει τουλάχιστον στις μικρές εθνικές κατηγορίες, και να μας χαρίζει όμορφες και ιδιαίτερες εικόνες σε αυτό το special γηπεδάκι!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium