Προοδευτική-Αιγάλεω: το “αρχαιότερο” ντέρμπι των Δυτικών Προαστίων

Το Σαββατοκύριακο αυτό, ξεκινάνε τα Play Off στη Super League, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει στην τελική ευθεία το, κατά γενική ομολογία, πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Όπως είναι επόμενο, όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στους αγώνες των “μεγάλων”. Την Κυριακή το μεσημέρι όμως, στο Κερατσίνι θα λάβει χώρα ένα ντέρμπι, το οποίο έχει αφήσει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι άλλο από το Προοδευτική- Αιγάλεω.

Μπορεί σήμερα η Προοδευτική να έχει συνδεθεί κυρίως με το “ντέρμπι της Κοκκινιάς” και την ποδοσφαιρική “αντιπαλότητα” της με τον Ιωνικό και αντίστοιχα το Αιγάλεω να έχει μεγαλύτερη κόντρα με το γειτονικό Περιστέρι και τον Ατρόμητο, όμως αυτό δεν ήταν πάντα ο κανόνας. Οι παλαιότεροι ακόμα θυμούνται τη σημασία ενός αγώνα μεταξύ των ομάδων του Κορυδαλλού και του Σίτυ.

Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60, σε μια εποχή που η Α’ Εθνική έκανε τα πρώτα της βήματα, Προοδευτική και Αιγάλεω πρωταγωνιστούσαν και χάριζαν “ομηρικές μάχες”.

Μέσα στα χρόνια, οι δύο ομάδες, θα συναντηθούν από Α’ Εθνική μέχρι και στα τοπικά πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που αγωνίστηκαν μεταξύ τους, ήταν στα μπαράζ ανόδου στη Γ” εθνική το 2016, με την Προοδευτική να είναι τότε εκείνη που πανηγύρισε την άνοδο.

Αυτήν τη φορά Προοδευτική και Αιγάλεω θα αναμετρηθούν σε μία κατηγορία που τους ταιριάζει καλύτερα από το Α’ τοπικό, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για την πορεία του πρωταθλήματος καθώς οι δύο ομάδες παλεύουν για την παραμονή. Μπορεί η Προοδευτική φέτος να στερείται της φυσικής της έδρας, όμως οι φίλαθλοί της αναμένεται να μετατρέψουν το Κερατσίνι σε “Κλουβί” αναβιώνοντας τον παλμό ενός ιστορικού ντέρμπι.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium