Τα χρώματα έχουν τη δική τους ιστορία

Καθαρά Δευτέρα σήμερα. Απόκριες, καρναβάλι, χαρταετός. Όλα τα αντικείμενα γύρω μας γεμάτα από ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Ο παραλληλισμός με το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να λείπει, καθότι αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε μικρογραφία της κοινωνίας.

Ένα παράδειγμα που επιλέχθηκε σήμερα, είναι εκείνο της Αναγέννησης Άρτας. Τη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της αποτέλεσε η ημέρα της συγχώνευσης των τριών προκατόχων του ιστορικού συλλόγου.

Τρία σωματεία, ο Παναμβρακικός (μπλε και λευκό), ο Αετός (πράσινο και λευκό) και ο Ολυμπιακός Άρτας (κόκκινο και λευκό) συνέζευξαν τις ιστορίες τους για την κοινή πορεία της πόλης, αλλά ταυτόχρονα ένωσαν και τα χρώματα τους.

Το λευκό που επιλέχθηκε, ήταν κοινό στους τρεις συλλόγους, παράλληλα με το μαύρο που ήταν ουδέτερο. Το μαύρο τεχνικά ορίζεται ως η παντελής έλλειψη των χρωμάτων, όμως στη δική μας ιστορία, εμπεριέχει το μπλέ, το πράσινο και το κόκκινο.

Τα μελανόλευκα χρώματα έγιναν συνώνυμο της ποδοσφαιρικής ζωής της Άρτας, όμως οι ρίζες δεν πρέπει να ξεχαστούν, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία, που συγχρόνως με τη βασική βιολετί εμφάνιση, έχει επιλέξει πολλές φορές τις υπόλοιπες φανέλες στα χρώματα των τεσσάρων συνοικιών της πόλης (λευκό, μπλε, κόκκινο, πράσινο).

~~~

Στη φωτογραφία απεικονίζεται εντεκάδα από τη σεζόν 1985-86, στη Γ’ Εθνική.

Εμείς από πλευράς μας, ευχόμαστε στην Αναγέννηση ταχεία επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium