Τι σημαίνει “ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια”;

Όλα εκείνα τα μικρά και τα… λιγότερο μικρά που αναδύθηκαν ξανά μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος στην “κιτρινόμαυρη χώρα” της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο Πρωτάθλημα στην ιστορία της. Φέτος, έπειτα από 4 χρόνια στα οποία κατέστρεψε όλα όσα έχτισε το 2018, ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαιρικού λόφου. Αναμενόμενα, προέκυψαν πολλά στοιχεία που ανέδειξαν ξανά τον χαρακτήρα των φιλάθλων της ΑΕΚ και τη γενικότερη κοσμοθεωρία τους.

Το αίσθημα της ολότητας

Η ΑΕΚ έπαιξε για σχεδόν δύο δεκαετίες σερί αγωνιστικές περιόδους στο ΟΑΚΑ. Αυτό είχε ως συνέπεια να συνηθίσει πως οι 30 χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο είναι λίγοι. Επίσης, συνήθισε σε γιορτές και γενικά σημαντικά παιχνίδια, να χωράνε όλοι εντός του γηπέδου. Μοναδική εξαίρεση το ματς Κυπέλλου το 2015 στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, τότε που η ζήτηση ξεπέρασε κάθε δυνατότητα κάλυψης.

Χθες, Κυριακή (14/5) επιβεβαιώθηκε αυτή ακριβώς η σκέψη. Οι 30 ή 32 ή 34 χιλιάδες δεν είναι αρκετές, όμως, όλοι χωράνε. Ακόμη κι αν δεν είναι εντός “Αγιάς Σοφιάς”, είναι απ’ έξω και συμμετέχουν εξίσου στον παλμό και στη μετάδοση της ενέργειας.

Κανένας λησμονημένος στη γιορτή

Ακόμη κι αν βρέθηκαν πολλές χιλιάδες φίλαθλοι εντός και εκτός γηπέδου, υπήρχαν άνθρωποι που έλειπαν. Ίσως να βρίσκονταν στα ανώτερα διαζώματα της ΟΠΑΠ Αρένα, πάνω από τα σύννεφα, όμως δεν είχαν σίγουρα φυσική παρουσία.

Ούτε αυτό όμως στάθηκε αρκετό για να λείψουν από το γλέντι με τους δικούς τους φίλους και γνωστούς. Δεν ήταν λίγα τα πανό που παρέπεμπαν σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή. Όλοι εκείνοι που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον παλμό της Αγιάς Σοφιάς φέτος, ή ακόμη και όσοι το έζησαν για λίγο, ήταν παρόντες μέσα από τις φωτογραφίες. Φωτογραφίες σε πανό, φωτογραφίες στο κινητό, φωτογραφίες στη μνήμη. Αναμνήσεις που γέννησαν νέες αναμνήσεις.

Εκείνη η φίλαθλος της ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο για να μπορέσει να “μπει” με τον αδερφό της στο γήπεδο. Τον αδερφό της, Κώστα, που έχει φύγει από τη ζωή. Μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αρκετή για να σπεύσει πλήθος κόσμου να αποθηκεύσει τη φωτογραφία του φιλάθλου στο κινητό, ώστε να την σηκώσει την οθόνη την ώρα της απονομής, προκειμένου να αντικρίσει αυτό που ονειρευόταν.

Το πανό για τον πατέρα του Αλμέιδα

Η προσπάθεια για να φτάσει η εικόνα του εν λόγω πανό στις οθόνες όλων μας, κρύβει από πίσω μια μεγάλη ιστορία. Η ιδέα προέκυψε επί του υπολογιστή από έναν φίλαθλο της ΑΕΚ στη Ρόδο. Υλοποιήθηκε επί χάρτου στη Γερμανία από έναν άλλον φίλαθλο (!) και ταξίδεψε από εκεί στην Αθήνα. Όμως, επειδή ο φίλος από τη Γερμανία δεν είχε εισιτήριο, το έδωσε σε κάποιον άλλον Ενωσίτη που προσφέρθηκε να το τοποθετήσει πίσω από τον πάγκο της Ένωσης, όπως και έγινε!

Ο τεράστιος αρχηγός Αραούχο

Ο γιγάντιος χαρακτήρας του Σέρχιο Αραούχο ξεπρόβαλε ακόμη μια φορά. Η κίνηση του να φορέσει το περιβραχιόνιο με το γράμμα “Α” στην απονομή, εις μνήμην του αδικοχαμένου Άλκη δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ο Σέρχιο είχε υποσχεθεί στους γονείς του φίλου του Άρη πως θα κάνει ότι μπορεί για να μην ξεχαστεί ο 19χρονος. Κι αυτό ακριβώς έπραξε. Ακόμη και σε μια τόσο σημαντική στιγμή.

Αυτό λοιπόν σημαίνει “ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια”!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium