01/06/1964: ΠΑΣ Λαμία, 59 χρόνια ζωής!

Σήμερα ο Π.Α.Σ. Λαμία γιορτάζει 59 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε!

Η “βασίλισσα της Φθιώτιδας” προέρχεται από την συγχώνευση της Παλλαμιακής και του Λαμιακού και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει σημειώσει πολλά επιτεύγματα, αν κι ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Ο Α.Σ. Λαμία ιδρύθηκε στις 01/06/1964 και άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τη Β’ Εθνική κατηγορία, στην οποία παρευρέθηκε για αρκετά χρόνια σερί. Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας κατάφερε τη σεζόν 1971-72 να φτάσει στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά. Νικώντας την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 1-0 και τον ΟΦΗ στα πέναλτι, ο Α.Σ Λαμία έφτασε στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε με 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Τα επόμενα χρόνια οι “κυανόλευκοι” είχαν πολλά “σκαμπανεβάσματα”. Ταλαιπωρούνταν μεταξύ της Γ’ και της Δ’ Εθνικής, αφού την μία χρόνια ανέβαιναν και την άλλη έπεφταν. Παρ’ όλα αυτά δημιούργησαν καλές πορείες στο Κύπελλο Ελλάδος. Όμως έφτασε η μαύρη μέρα που η ομάδα της Λαμίας λόγω της μη-συμμετοχής στην Δ’ Εθνική τη σεζόν 2010-11 υποβιβάστηκε στην ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ευτυχώς, βρέθηκε ο καταλληλότερος άνθρωπος, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος πήρε την ομάδα στα χέρια του όταν βρισκόταν στα ερασιτεχνικά και μέσα σε 6 χρόνια την έκανε να βρίσκεται στα σαλόνια της SuperLeague. Το καλοκαίρι του 2012 ο Α.Σ Λαμία πραγματοποίησε συγχώνευση με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου που αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Έτσι, τον αντικατέστησε στην κατηγορία μετονομαζόμενη σε ΠΑΣ Λαμία 1964.

Τα επόμενα χρόνια υπήρχε μόνο άνοδος για τους “κυανόλευκους”. Τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 πήρε σερί ανόδους από την Δ’ και Γ’ Εθνική κατηγορία αντίστοιχα. Ύστερα από 3 χρόνια στη Β’ εθνική τη σεζόν 2016-17 κατάφερε για πρώτη φορά ως δευτεραθλήτρια να πάρει την άνοδο για τα σαλόνια της SuperLeague.

Τη φετινή χρονιά μετά από μια δύσκολη παραμονή στην κατηγορία, ο ΠΑΣ Λαμία έκλεισε 7 σερί χρόνια στην Α’ Εθνική. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μεσολάβησαν παρά πολλές επιτυχίες και ιστορικές νίκες. Την πρώτη σεζόν της, κατάφερε την παραμονή και έφτασε έως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Την επόμενη σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση, δηλαδή υψηλότερα από κάθε άλλη επαρχιακή ομάδα. Επιπλέον, έφτασε τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ξανά, αποκλείοντας αυτήν τη φορά τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία κάποιες φορές εύκολα και κάποιες άλλες δύσκολα. Επίσης πέτυχε να βρεθεί σε ακόμη δύο ημιτελικούς τις σεζόν 2021-22 και 2022-23. Πλέον μένει το επόμενο βήμα, δηλαδή η παρουσία σε τελικό!

Οι “κυανόλευκοι” έχουν ένα πολύ υποστηρικτικό και δυνατό κόσμο στο πλευρό τους, είτε σε εντός είτε σε εκτός έδρας αγώνα. Είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα είναι δίπλα στην ομάδα και εξαιτίας αυτών παλεύουν πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο.

Χρόνια πολλά στον ΠΑΣ Λαμία για τα 59 χρόνια ζωής και ιστορίας κι ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium