30/05/2004: Ο Εργοτέλης για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική

Κι όμως πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια από την μεγάλη ημέρα που έμεινε χαραγμένη στην καρδιά κάθε Εργοτελίτη.

Σαν σήμερα, στις 30 Μαΐου 2004, ο Εργοτέλης ετοιμαζόταν να αναμετρηθεί στην Θεσσαλονίκη με τον Ακράτητο για τα μπαράζ ανόδου στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Όσα συνέβησαν στην συμπρωτεύουσα είναι πέρα για πέρα εκπληκτικά. Η Πολίχνη βάφτηκε κίτρινη, καθώς χιλιάδες Κρητικοί ταξίδεψαν με την ομάδα από την μεγαλόνησο, ενώ φίλοι του ΟΦΗ του Συνδέσμου Φιλάθλων Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο γήπεδο πλάι στον συμπολίτη τους.

Η ώρα που όλοι περίμεναν είχε ήδη φτάσει και ο διαιτητής έδωσε το σφύριγμα για την έναρξη του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μουντό χωρίς πολλές φάσεις. Μετά το πέρας του 60ου λεπτού ο Ακράτητος πίεσε ασφυκτικά τον Εργοτέλη και τον ανάγκασε να παίξει στο μισό του γηπέδου. Η πίεση συνέχισε μέχρι τέλους και εκεί που όλοι πίστευαν πως ο αγώνας θα πάει σε παράταση, η κερκίδα ξαφνικά πήρε φωτιά καθώς οι περίπου 2 χιλιάδες Κρητικοί βρέθηκαν στον 7ο ουρανό με το απίθανο γκολ του Σίλα.

Με αυτό το γκολ ο Εργοτέλης κατάφερε να παίξει για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική και όπως ήταν λογικό όταν η αποστολή έφτασε στην Κρήτη, επικρατούσε το αδιαχώρητο στον Κρατικό Αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης». Τα πανηγύρια συνέχισαν μέχρι αργά και το Ηράκλειο μετά από χρόνια γιόρταζε ξανά τον δικό του μύθο, τον δικό του Εργοτέλη!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium