Αποσύρθηκε ο Μιχάλης Κύργιας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ο Μιχάλης Κύργιας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα συνεχίσει να αγωνίζεται ερασιτεχνικά στον Ήφαιστο Περιστερίου.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός είναι παιδί-γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”. Αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα από το 2009 έως το 2020 με εξαίρεση την σεζόν 2013/14 που βρισκόταν στον Άρη.

Ο Κύργιας ήταν μέλος της αναγέννησης του Απόλλωνα επί Βέλλη, αλλά και της ομάδας που έπαιξε 2 σεζόν (από τις 4 επί Μονεμβασιώτη) στη SuperLeague.

Ως αρχηγός πανηγύρισε ανόδους και τίτλους από νωρίς. Πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής και Κύπελλο ΕΠΣΑ τη σεζόν 2009/10. Πρωτάθλημα Football League 2 την σεζόν 2011/12 και πρωτάθλημα Football League τις σεζόν 2012/13 και 2016/17. Επίσης πανηγύρισε και άνοδο από τα μπαράζ της SuperLeague 2 τη σεζόν 2019/20.

Ο κάπταιν (όπως τον αποκαλούν στην Ριζούπολη) Μιχάλης Κύργιας είναι και ο μόνος παίχτης στην ιστορία του Απόλλωνα που έχει αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες (Από Δ’ Εθνική έως Α’ Εθνική) με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Κύργιας επίσης έχει αγωνιστεί σε Ατρόμητο, Ηλιούπολη, Ιωνικό (κατέκτησε τη SuperLeague 2 της σεζόν 2020/21) και Athens Kallithea, αλλά για πάντα θα είναι στο μυαλό όλων ως ο αρχηγός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium