Ο Κύριος Αμπιόλα Ντάουντα

Ο Αμπιόλα Ντάουντα αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε, με σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ίσως να μην το αξίζει.

Ασφαλώς και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα στο άκουσμα φαινομένων ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα. Όμως, είχαμε συνηθίσει αυτά να συμβαίνουν από την κερκίδα. Από ανθρώπους που εξαπέλυαν απρέπειες χαρακτηρισμούς, στην προσπάθεια να μειώσουν τους αντιπάλους ή να υποτιμήσουν ακόμη και τους ποδοσφαιριστές της ίδιας της ομάδας τους έπειτα από κακές εμφανίσεις.

Να διαβάζουμε όμως πως παίκτης επαγγελματικού συλλόγου επιτίθεται σε συνάδελφό του, με φυλετικά κίνητρα, είναι σίγουρα θλιβερό.

Προς τιμήν της, η ΠΑΕ Καλαμάτα δήλωσε πως θα ερευνήσει σε βάθος το περιστατικό. Κύμα συμπαράστασης από τους ελληνικούς συλλόγους στο πλευρό του Ντάουντα, ειδικότερα από εκείνους που έχει φορέσει τη φανέλα τους. Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Ατρόμητο, Παναιτωλικό, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και πλέον Ιωνικό.

Ο Αμπιόλα Ντάουντα επέλεξε να αντιμετωπίσει το περιστατικό με σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας χώρος που διαρκώς μας πληγώνει, έχει αλλοεθνείς Κύριους που το εκτιμούν, ίσως περισσότερο και από τους ομοεθνείς. Αναφέρθηκε στο γεγονός έντιμα, χωρίς υπαινιγμούς, αναγνωρίζοντας πως για έξι σεζόν έχει αγωνιστεί, δηλαδή εργαστεί, σε ελληνικούς συλλόγους.

Θα μπορούσε εύκολα να “τσουβαλιάσει” καταστάσεις και πρόσωπα, να δηλώσει πως αποχωρεί και να ψάξει σε άλλη χώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Επέλεξε όμως να αντιδράσει με αξιοπρέπεια και με εκτίμηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας του επιστρέψουμε τον σεβασμό μας, δίνοντας τις σωστές απαντήσεις και τιμωρίες στους υπεύθυνους.

Αμπιόλα είμαστε και εμείς μαζί σου. Σε ευχαριστούμε για το ήθος σου.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium