Όταν η έδρα πάει περίπατο…

Η αρνητική εντύπωση που δημιουργεί ένα γήπεδο γεμάτο στο μεγαλύτερο μέρος του με φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Το επαρχιακό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια έχει αρχίσει και παρακμάζει. Μειωμένα εισιτήρια σε σχέση με παλαιότερα και στροφή των νέων γενιών στο “Big 5” σε αρκετές επαρχιακές πόλεις. Το γεγονός πως η ποδοσφαιρική μας κουλτούρα δεν είναι καλή, είναι ευρέως γνωστό. Το “Support your local team” δυστυχώς αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τόσες παθογένειες.

Αν δεν υποστηρίξεις την ομάδα του τόπου σου, ποιος θα το κάνει; Πως μπορείς να ταυτιστείς περισσότερο με μια ομάδα της πρωτεύουσας παρά με την ίδια σου την πόλη; Ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει κάθε φίλος του ποδοσφαίρου πιο βαθιά, καθώς δεν αρκεί η επιφανειακή προσέγγιση “αυτοί κερδίζουν”.

Το παρόν άρθρο γράφεται με αφορμή τις άσχημες εικόνες φέτος στην Τρίπολη και πέρυσι στον Βόλο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε ακράδαντα υπέρ των εκδρομών, αλλά όχι στο να χάνεται η έννοια της έδρας όπως έγινε –ξανά- τις προάλλες στην Τρίπολη. Πέρι τις 4.000 οι φίλοι του Ολυμπιακού, λιγότεροι από 2.000 αυτοί του Αστέρα. Ότι έγινε και στους προηγούμενους αγώνες με ΑΕΚ και ΠΑΟ αντίστοιχα. Αξίζει άραγε η αύξηση των οικονομικών εσόδων από τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων, εις βάρος της γηπεδούχου ομάδας και των φιλάθλων της;


Μια λύση θα μπορούσε να είναι ο κανόνας του 5% που ισχύει πανευρωπαϊκά.
Καταστάσεις όπως πέρυσι στον Βόλο με 15.000 φιλοξενούμενος και 100 γηπεδούχους ρίχνουν το όποιο κύρος του πρωταθλήματος και η έννοια έδρα… πάει περίπατο. Παρόμοια παραδείγματα έχουμε και μεμονωμένα σε Γιάννενα και Αγρίνιο πριν λίγα χρόνια, αλλά οι διοικήσεις έμαθαν από τα λάθη τους και δεν επαναλήφθηκαν αντίστοιχες εικόνες.


Υ.Γ Το πρόβλημα δεν είναι οι εκδρομείς. Μόνο σεβασμό διαθέτουμε για όσους “γράφουν” ανιδιοτελώς χιλιόμετρα για την ομάδα τους. Το ζήτημα είναι η νοοτροπία του πονεμένου ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium