Τι έχει συμβεί με το γήπεδο του Πανσερραϊκού;

Η επικινδυνότητα του Δημοτικού Γηπέδου των Σερρών έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα του Πανσερραϊκού.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Σερρών Δημήτρης Μερετούδης ανέφερε πως η πολεοδομία πήρε στα «χέρια» της τη μελέτη στις 30 Αυγούστου. Ωστόσο το πόρισμα «βγήκε» στις 18/10. Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός, λέγοντας πως η μελέτη είναι 1.000 σελίδες και πως έπρεπε να μελετηθεί προσεκτικά.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, ο Πρόεδρός της, Χαράλαμπος Χορταράς, ανακοίνωσε πως κλείνει επ’ αορίστον το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.
«Μόλις τελείωσε η συνεδρίαση της Επιτροπής. Το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο. Δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του. Γι’ αυτό κι εμείς θα ανακαλέσουμε την άδεια λειτουργίας. Χθες μας προσκομίστηκε έγγραφο από την Υπηρεσία Δόμησης που κρίνει ακατάλληλες τις κερκίδες»

Η Επιτροπή έλαβε υπ’ όψιν της και τη σχετική μελέτη, η οποία κάνει λόγο για στατική ανεπάρκεια και επικινδυνότητα, της δυτικής και της ανατολικής κερκίδας τόσο για τους χρήστες του δημοτικού γηπέδου, όσο και για τις γειτονικές υποδομές. Μάλιστα επισημαίνεται πως η χρήση του γηπέδου θα πρέπει να τεθεί σε αναστολή μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι τοποθετήσεις προέδρου και αντιπροέδρου του Πανσερραϊκού

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού κ. Καζίας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του γηπέδου επ’ αόριστον, ανέφερε τα εξής:

«Κατά την δημόσια τοποθέτηση μου προς όλους, το καλοκαίρι, σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα του γηπέδου, εμείς με βάση το μοναδικό επίσημο έγγραφο της πολεοδομίας Σερρών που είχαμε στα χέρια μας, από τον Νοέμβριο του 2022, προχωρήσαμε, μαζί με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου και την δημοτική αρχή, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δημότες των Σερρών και οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού, να απολαμβάνουν ένα ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο, παρά τις φθορές ετών. Τον Απρίλιο δόθηκε η εντολή, σε ιδιωτική εταιρεία, από την δημοτική αρχή, για την μελέτη στατικότητας. Τα αποτελέσματά της τα πληροφορηθήκαμε μόλις χθες και αναφέρουν για την στατική ανεπάρκεια, της ανατολικής κερκίδας και του στεγάστρου, δηλαδή στην εξέδρα των επισήμων. Μια μελέτη, που υπήρχε από τον Αύγουστο στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών και χθες (18/10), βγήκε το πόρισμα από την πολεοδομία Σερρών. Με βάση τα νέα δεδομένα , είμαστε στην διάθεση όλων των φορέων για να κάνουμε ότι χρειάζεται, ώστε το γήπεδο να είναι και πάλι ασφαλές, το συντομότερο δυνατόν. Ο κόσμος της ομάδας μας να μην ανησυχεί. Ο Πανσερραϊκός θα είναι εδώ και θα φροντίσει να ελέγχει, να επιβλέπει και να καταγγείλει, εάν χρειαστεί, όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προς την ομαλή αποκατάσταση του γηπέδου. Υπόσχομαι προσωπικά, ότι ο Πανσερραϊκός, θα είναι πιο ισχυρός από ποτέ, ως σήμα κατατεθέν για τον τόπο του και την ιστορία του».

Ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση προσέθεσε μεταξύ άλλων:
«Δεν μιλάμε για στατική επάρκεια 50, 100, 200 φιλάθλων. Μιλάμε για δύο κερκίδες που δεν μπορούν να έχουν φορτίο καθόλου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι επικίνδυνο για τα παιδάκια στο διπλανό σχολείο. Είναι δυνατόν να παίζουμε ποδόσφαιρο, να πηγαίνουμε σε μια γιορτή και να ακούμε ότι αυτή η κερκίδα είναι επικίνδυνη να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κόσμο κι από πίσω να έχει ένα σχολείο; Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το παιχνίδι, δεν με ενδιαφέρει το αν θα παίξουμε ή όχι. Εμείς ως Πανσερραϊκός θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, θα προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Ότι χωρίς φορτίο κινδυνεύει να πέσει η θύρα, όχι δεν το γνωρίζαμε. Ως άνθρωπος θα σας πω ότι πρέπει να κλείσει η θύρα, να κλείσει το σχολείο, να κλείσει και η Ραιδεστού, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να λέμε ότι ακολουθήσαμε ακριβώς τους κανόνες».

Το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ

Είκοσι μέρες μετά, ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε με προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, απέναντι στον ΟΦΗ, τον οποίον και νίκησε με 2-1. H χρήση των δύο κεντρικών εξεδρών παραμένει σε απαγόρευση και οι φίλαθλοι φιλοξενούνται στα δύο πέταλα. Η άδεια μερικής επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων αφορά χρονικό διάστημα ενός μήνα. Εν συνέχεια η Επιτροπή Ελέγχου Σταδίων θα αξιολογήσει τα δεδομένα εκ νεόυ.

«Είμαστε σε θέση να πούμε πως ο Πανσερραϊκός επιστρέφει και πάλι στο σπίτι του, στον “λάκκο των λεόντων”, νόμιμα και με ασφάλεια, έστω και με τη μερική λειτουργία του γηπέδου με τα δύο πέταλα. Οι υπηρεσίες βεβαιώνουν, βάσει των μελετών που λαμβάνουν, και η Επιτροπή Καταλληλότητας ως όφειλε έκανε το αυτονόητο και αποδέχθηκε την εισήγησή τους. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ήδη ο Πανσερραϊκός έχει πληγεί οικονομικά και αγωνιστικά και εννοείται ότι προέχει η ασφάλεια και έχουμε κάνει τα πάντα για να υπάρχει ασφάλεια και δεν πρέπει να “διυλίζουμε τον κώνωπα”. Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μην ξαναφύγουμε και σε κάθε αγωνιστική να προσθέτουμε και ένα λιθαράκι και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουμε πάλι όλο το γήπεδο μας».

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium