Το παιχνίδι που επηρέασε τον ρου της ιστορίας του Άρη

Ο προημιτελικός Κυπέλλου, Άρης-ΠΑΟΚ, τον Ιούνη του 1972 που στιγμάτισε την ιστορία του Άρη.

Τον μακρινό Ιούνη του 1972, Άρης και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών, για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Άρης παρέμενε για μία δεκαετία αήττητος από τον συμπολίτη του, ΠΑΟΚ, έως εκείνο το σημαδιακό παιχνίδι του προημιτελικού Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Χαριλάου με 2-1, σε ένα ματς που υπήρξαν τεράστιες ενστάσεις για μεγάλη επίδραση της διαιτησίας στην τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Κάποιοι παίκτες του Άρη, προς το τέλος του αγώνα, ξεχείλισαν από οργή λόγω των διαιτητικών αποφάσεων και επιτέθηκαν στον διαιτητή. Κάπου εκεί αρχίζει και η συμμετοχή της χωροφυλακής, η οποία προσπάθησε να σταματήσει τα επεισόδια, τα οποία κατέληξαν σε σύγκρουση μεταξύ εκείνης και των παικτών του Άρη. Ο κ. Ασλανίδης, γενικός γραμματέας αθλητισμού του καθεστώτος, αμέσως ανέλαβε την επιβολή εξοντωτικής τιμωρίας των ποδοσφαιριστών που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα.

Ο Σπυρίδων και ο Συρόπουλος, δύο από τους παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια, συνελήφθησαν από την αστυνομία και πέρασαν το βράδυ στο κρατητήριο.

Με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση του εισαγγελέα ήταν ο Αλεξιάδης και ο Σπυρίδων να τιμωρηθούν με ένα χρόνο αποκλεισμό. Αντίστοιχα, ο Συρόπουλος με οκτώ μήνες, ενώ ο Μπαλάφας και ο Σεμερτζής με μικρότερες ποινές. Όλες οι τιμωρίες δεν έλαβαν άρση και ολοκληρώθηκαν μέχρι τελευταίας ημέρας.

Τα προαναφερθέντα γεγονότα στιγμάτισαν εν τέλει ανεξίτηλα την ιστορία του Άρη. Ο βαθμός ήταν τέτοιος που επηρέασε βαθιά στη διάλυση της μεγάλης ομάδας των “κιτρινόμαυρων” εκείνης της εποχής.

Βέβαια, άξιο αναφοράς είναι η συνύπαρξη των φιλάθλων Άρη και ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Χαρίλαου που μόνο… φασαρίες δεν έκαναν, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium