Βυσσινί επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες

Ήταν η σεζόν 2006 -2007 όταν για τελευταία φορά η Προοδευτική,ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους όχι μόνο του Πειραιά αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμμετείχε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Ύστερα από τον υποβιβασμό εκείνης της περιόδου, η ομάδα έζησε τα σκληρά πέτρινα χρόνια με υποβιβασμούς σε Γ’ και Δ’ Εθνική, ενώ μετά από λίγα χρόνια η ομάδα αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιώς.

Με την επιστροφή της “Πρόο” στις εθνικές κατηγορίες την σεζόν 2020 -2021 και τις διοικητικές μεταβολές, άρχισε η προσπάθεια επανόδου του συλλόγου στις μεγαλύτερες κατηγορίες, πράγμα που κατάφερε την περσινή σεζόν ύστερα από μια φοβερή πορεία στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής στον οποίο στέφθηκε πρωταθλήτρια αφήνοντας πίσω Εθνικό Πειραιώς και Πανελευσινιακό.
Στην συνέχεια ακολούθησαν τα play off των πρωταθλητών, εκεί όπου μετά απο μια ικανοποιητική πορεία η βασίλισσα του Πειραιά κατέλαβε την δεύτερη θέση και πήρε την πολυπόθητη άνοδο.

Όπως προαναφέρθηκε δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία αυτού του δημοφιλούς συλλόγου η οποία ξεκίνησε από το μακρινό 1927 και μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει 18 συμμετοχές στην Α Εθνική ,30 στην Β’ Εθνική και αρκετούς αξιοσημείωτους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα βυσσινί!
Ευχή όλων η ιστορική αυτή ομάδα να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες μακριά από τα λάθη που της στοίχισαν στο παρελθόν!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium