Ένας Βόλος για Ευρώπη

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, από το 2017 έχει “ξεπηδήσει” μία περίεργη ποδοσφαιρική υπόθεση. Συγκεκριμένα, το 2019, η ομάδα του ΝΠΣ Βόλου προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική και θυμίζει την πορεία του Αστέρα Τρίπολης όταν πρωτοανέβηκε στα “μεγάλα σαλόνια”.

Κάθε χρόνο καταλήγει να παίρνει υψηλή θέση στη βαθμολογία, ανεξαρτήτως συνθηκών. Τι εννοούμε με αυτό; Ακόμη και αν πάρουν μεταγραφή οι μισοί “ενδεκαδάτοι” ποδοσφαιριστές, ακόμη και αν αλλάξει προπονητή την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ακόμη και αν παίζει με παίκτες από τις ακαδημίες, με κάποιο τρόπο παρουσιάζεται πάντα τόσο ανταγωνιστικός που αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος Πανοραμίξ σε κάποιο χωριό του Πηλίου, με το… μαγικό φίλτρο!

Φέτος στοχεύει ακόμη πιο ψηλά, και έχει τη θέληση να μπει για πρώτη φορά στα πλέι οφ. Στο ματς κόντρα στο Λεβαδειακό, έδειξε πως ακόμη και υπό πίεση, μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά και να ανατρέψει το σκορ. Ο Πάολο Φερνάντεζ αποτελεί το “μυαλό” της ομάδας. Ο Μίλος Ντέλετιτς έχει αναγεννηθεί, ενώ ο Οζέγκοβιτς αντικαθιστά επάξια τον Φαν Βερτ. Ο Ματίγια ήρθε να ανεβάσει κι άλλο σε αγωνιστικό επίπεδο το σύλλογο. Ο Τσοκάνης και ο μικρότερος ηλικιακά Κούτσιας “κρατάνε ζωντανό” το ελληνικό στοιχείο σε μία κατά τ’ άλλα λάτιν ενδεκάδα!

Στο ματς του κυπέλλου κόντρα στον Ιωνικό φάνηκε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Ο Βόλος δεν στοχεύει ψηλά μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο! Το 4-0 κόντρα στον Ιωνικό αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, που θα μπορούσε να έχει ελαφρά διαφορετικό σκορ αν ο Κότνικ δεν έκανε μερικές φοβερές αποκρούσεις.

Εν ολίγοις, ο ΝΠΣ Βόλος μπορεί να θεωρηθεί πως στοχεύει πλέον για την Ευρώπη, έχοντας το απαιτούμενο υλικό για να πιστεύει πως μπορεί να το πετύχει. Ναι μεν είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά έχοντας κοιτάξει στα μάτια τους “μεγάλους” του πρωταθλήματος και παρουσιάζοντας κατά γενική ομολογία μία εξαιρετική εικόνα σε όλα του τα παιχνίδια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αν στο τέλος βρεθεί στις θέσεις 1-5 δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση. Άλλωστε, ευρωπαϊκό εισιτήριο δίνει και ο δρόμος του κυπέλλου, και εκεί μπορούν να συμβούν ακόμη μεγαλύτερα θαύματα..!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium