Ο προορισμός “αγιάζει” το ταξίδι…

Ναι, επιτέλους! Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους ομίλους του Europa League, στη διοργάνωση που πραγματικά ανήκει βάσει ονόματος και ιστορίας σε σχέση με αυτή του νεοσύστατου, όχι όμως αμελητέου, Conference League.

Τι και αν οδήγησε δεύτερη σερί πρόκριση στα πέναλτι, τι και αν αυτή τη φορά έμεινε στην παράταση με δέκα παίχτες, χάνοντας τον καλύτερο αμυντικό του στα τελευταία ματς (τον Μπα), ο Ολυμπιακός τα κατάφερε! Χτες με τον κόσμο στο πλευρό του έκανε το αυτονόητο, το οποίο αρχικά μετέτρεψε σε θρίλερ.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και στα δύο ματς. Θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ή να είχαν πάρει έστω καλύτερο προβάδισμα, σκοράροντας όσα έχασαν και χτες. Να μη χρειαστεί δηλαδή όλη αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία. Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι περιπέτειες μπορούν να κάνουν καλό και να δώσουν στην ομάδα χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, είχε εξαιρετικές στιγμές και συνεργασίες, κατά κύριο λόγω από δεξιά με Μασούρα και Άβιλα, ενώ στο κέντρο ο Κούντε με τον Χουάνγκ έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε εν πολλοίς απόδοση και ο καθοριστικός Εμβιλά, ο οποίος αναχαίτισε πολλές φορές τον αντίπαλο.

Όσο όμως δεν σκοράρεις γκολ, κινδυνεύεις να το δεχτείς. Αυτό είναι νόμος και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε, δεχόμενος ένα ακόμα στο τέλος του ματς. Ο αγώνας οδηγήθηκε εν τέλει στα πέναλτι, όπου ο Τσέχος κέρβερος του, Τόμας Βατσλικ έπιασε τρία πέναλτι (!).

Έστω και δύσκολα, έστω και έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε, βρίσκεται στους ομίλους και αυτό έχει σημασία τώρα. Κέρδισε χρόνο, ηρεμία, επιβεβαιώνει την ταυτότητα του και ανεβάζει την ψυχολογία του. Ωστόσο, δεν πρέπει να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί και να μη γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται.

Τώρα.. αναμονή για τρία ακόμα ταξίδια και βλέπουμε τι ακολουθεί!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium