Τηλυκράτης: Η τέταρτη προσπάθεια ανόδου στη Β’ Εθνική

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας έφτασε τρεις φορές κοντά στον προβιβασμό και φιλοδοξεί την τέταρτη να τα καταφέρει.

Το πιο ιστορικό λευκαδίτικο σωματείο ακούει στο όνομα Τηλυκράτης και είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την άνοδο στη Β’ Εθνική. Με 4 από τις 5 ομάδες να ανεβαίνουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου φτάνουν το 80%. Όμως η σεζόν 2022/23 δεν αποτελεί την πρώτη μεγάλη πορεία του συλλόγου. Έχουν υπάρξει ακόμη 3 στην ιστορική πορεία, στις οποίες πλησίασε το όνειρο αλλά δεν το έπιασε. Πάμε να τις δούμε αναλυτικότερα.

Η εμφάνιση του δικτατορικού καθεστώτος

Ο Τηλυκράτης ενώθηκε το 1963 με τω σωματείο “Λευκάτα” και μετονομάστηκε σε “Παλλευκάδιος”. Τη σεζόν 1966-67 κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα. Στις 21 Απριλίου του 1967, η ανατροπή της δημοκρατίας θα μπορούσε να του φέρει από “σπόντα” την άνοδο στη Β’ Εθνική. Η χούντα κατήργησε τη Γ’ Εθνική, άρα από τα τοπικά πρωταθλήματα μεσολαβούσε ένα σκαλοπάτι μέχρι τη δεύτερη κατηγορία. Όμως, αντί για άνοδο στη Β’ Εθνική, το καθεστώς ανάγκασε τον λευκαδίτικο σύλλογο σε παραμονή στα τοπικά και αλλαγή του ονόματος σε Φοίνιξ Λευκάδος.

Η δεύτερη απόπειρα μία δεκαετία αργότερα

Τη σεζόν 1974-75 ο Τηλυκράτης επαναφέρει το αρχικό όνομα του. Παράλληλα, κατακτά την πρώτη θέση στο Νότιο Όμιλο της τρίτης κατηγορίας, που τον οδηγεί στα μπαράζ για τη δεύτερη. Οι Λευκαδίτες πραγματοποιούν κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις στο μίνι πρωτάθλημα, όμως χάνουν εν τέλει την άνοδο. Η εκτός έδρας ήττα από τον Άγιο Δημήτριο έβαλε “φρένο” στα όνειρα. Άξιο αναφοράς και η στήριξη του κόσμου, με παρουσία χιλίων τουλάχιστον ατόμων στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Ηλιούπολης.

Η πρόσφατη μεγάλη, αλλά ανεπιτυχής πορεία

Τη σεζόν 2017-18 κατακτά την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ακριβώς όπως και φέτος. Στο τουρνουά των μπαράζ όμως, πέφτει πάνω σε Ηρακλή και τον νεοϊδρυθέντα ΝΠΣ Βόλο. Τελικά, τερματίζει 3ος, πάνω από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, χωρίς να κερδίσει την άνοδο, αφού μόνο οι δύο πρώτοι ανέβαιναν.

Τέταρτη και φαρμακερή;

Πλέον, το 2023, ο Τηλυκράτης έχει απέναντι του τον Καμπανιακό, την Κοζάνη, τον Αιολικό και τον Γιούχτα Αρχανών. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να υπερκεράσει τουλάχιστον μία θέση στον πίνακα κατάταξης και τότε το όνειρο θα είναι πια πραγματικότητα!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium