ΑΕΚ από άλλο… γήπεδο

Τέσσερα παιχνίδια στην Αγία Σοφιά και ακόμη να συνηθίσουμε ότι αυτό το γήπεδο είναι δικό μας και εκεί αγωνίζεται η μεγάλη αγάπη μας. Μάλλον θα χρειαστεί πάνω από έτος για να αφομοιωθεί η ιδέα, ειδικά σε εμάς τους νεότερους…

Προς το παρόν πάντως, φαίνεται να είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τόσο κόσμο και τόσο πάθος! Πάθος από φιλάθλους και παίκτες που ξεχειλίζει σαν καζάνι που έβραζε για δεκαετίες!

Η ΑΕΚ εχτές δεν άφησε τον αντίπαλο να “πάρει ανάσα”, τουλάχιστον μέχρι το 70′ όταν και του έδωσε την κατοχή για πρώτη φορά. Μέχρι τότε, παρακολουθούσαμε μία ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα! Δεν υστέρησε κανείς!

Ο Ελίασον έδωσε δύο ασίστ και ήταν πάλι καταλύτης στα πλάγια. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν υπερπολύτιμος στο κέντρο, μαζί με τον “σκύλο” Σιμάνσκι! Ο Ρότα και ο Μοχαμάντι αδιαπέραστοι στα μπακ, ενώ Βίντα και Μουκουντί έκοβαν κάθε πιθανότητα επικίνδυνης κατάστασης.

Τα νούμερα του αγώνα “μιλούν” από μόνα τους! Ο Αθανασιάδης ήταν “απλός θεατής” στο παιχνίδι, ακουμπώντας την μπάλα ελάχιστες φορές. Ο Λιβάι Γκαρσία σε αντίθεση με άλλα ματς που τον διακατέχει δυστοκία, κατάφερε την κρίσιμη στιγμή να ευστοχήσει. Αν ο Κοτάρσκι δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, το σκορ σίγουρα θα ήταν υψηλότερο, με την ΑΕΚ να έχει 16 τελικές, οι 6 εκ των οποίων πήγαν στην εστία.

Τι να γράψουμε όμως για του λάτιν κυνηγούς Αραούχο και Πινέδα! Ακόμη και σε μη παραγωγικές ημέρες τους, είναι καθοριστικοί στο παιχνίδι, καταδιώκοντας τους αντιπάλους τους από τη μία τελική γραμμή του γηπέδου στην άλλη! Ο Αργεντινός με το φανταστικό τάκλιν του στο 36′ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ! Αντίστοιχα ο Μεξικανός κυνηγούσε τους αντιπάλους μέσους μέχρι τα σέντερ μπακ μας!

Γενικά η “Ένωση” είχε μία αγωνιστική εικόνα αντάξια των προσδοκιών των φιλάθλων της! Ύστερα από χρόνια, δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει τίτλους επάξια και μέχρι τέλους! Ο δρόμος είναι μακρύς εώς τον Μάιο, αλλά οι φίλοι της θα ευχαριστηθούν για πρώτη φορά μετά το 2018, ολόκληρη τη διαδρομή!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium