Είναι ο Ελίασον, ο καταλύτης στη φετινή αγωνιστική αλλαγή της ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ τα τελευταία πέντε χρόνια, βασανιζόταν από μεγάλες πληθυσμιακές αλλαγές στο ρόστερ της κάθε καλοκαίρι, συν τις προσθήκες στη διάρκεια των σεζόν.

Παρόλο που πέρασαν πολλοί ποδοσφαιριστές για τη θέση του εξτρέμ, εξακολουθούσε να πονάει, ακόμη και αν κάποιες φορές δαπανήθηκαν πολλά χρήματα σε παίκτες με μεγάλα ονόματα που τελικά δεν δικαιολόγησαν ποτέ τις υψηλές οικονομικές απολαβές τους.

Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθότι φαίνεται σιγά σιγά, έπειτα από 9 αγωνιστικές, η “Ένωση” να βρήκε έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά που έψαχνε τόσο μα τόσο πολύ! Το όνομα αυτού; Το έχετε ήδη καταλάβει!

Ο Νίκλας Ελίασον άργησε να έρθει στην ομάδα, άρα καθυστέρησε και να μπει σε φουλ ρυθμούς, αλλά όταν το έπραξε, είδαμε μεγάλη αγωνιστική βελτίωση στο σύλλογο. Σίγουρα δεν είναι η μοναδική αιτία της ανόδου, αφού συνολικά το κλάμπ διανύει διάστημα “αεροπλοΐας”. Όμως ο Σουηδός πλάγιος επιθετικός, έδωσε πνοή στα “φτερά” της ομάδας και αυτό που τόσο μα τόσο πολύ (το ξαναγράφουμε) αναζητούσε η ΑΕΚ, το πλάτος στο γήπεδο, ούτως ώστε να διασπάει κλειστές αντίπαλες αμυντικές γραμμές!

Η ομάδα έπαψε να στηρίζεται μονάχα στους επιτελικούς της μέσους. Όλο το βάρος έπεφτε τα τελευταία χρόνια συνήθως στον παίκτη πίσω από το σέντερ φορ, είτε επρόκειτο για “δεκάρι” είτε για “ψευτοεννιάρι”. Πλέον μπορεί να “σπάει” την μπάλα στα πλάγια, επιμερίζοντας εξίσου μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της εκεί, χωρίς να γίνεται μονότονη με επιθέσεις μόνο από τον άξονα.

Ένα ακόμη ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας στοιχείο, είναι το ομαδικό πνεύμα που τον διακατέχει, καθότι σε αντίθεση με προκατόχους του, κρατάει πολύ λιγότερο την μπάλα στα πόδια του, την “μοιράζει” και προσφέρει απλόχερα πολλές πάσες για γκολ, που μετατρέπονται σε επίσημες ασίστ όταν αξιοποιηθούν, δίνοντας στους “κιτρινόμαυρους” υπερπολύτιμες νίκες.

Οι 4 ασίστ του σε πρωτάθλημα και κύπελλο (3+1) σε 481 αγωνιστικά λεπτά, θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι μόνο το πρόγευμα των όσων θα ακολουθήσουν φέτος! Μακάρι σύντομα να ξεκινήσει και η καταμέτρηση των προσωπικών του τερμάτων!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium