Πού είναι κρυμμένη η ΑE Ορχομενού;

Μία ομάδα με μεγάλη ποδοσφαιρική διαδρομή, την οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, από την κωμόπολη του Ορχομενού Βοιωτίας.

Η Αθλητική Ένωση Ορχομενού ιδρύθηκε το 1945 μετά την ένωση των σωματείων Αθάμας Ορχομενού, της Σκριπούς και του Παμβοιωτικού της Πετρομαγούλας. Φέτος έκλεισε τα 78 χρόνια ύπαρξης της ενώ παράλληλα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Βοιωτίας και την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Βοιωτίας.

Φυσική της έδρα αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού με 2000 θέσεις, ενώ στην εμφάνιση ξεχωρίζουν το μπλε και το άσπρο χρώμα.

Την πρώτη της άνοδο στη Β’ Εθνική πανηγύρισε τη σεζόν 1964-65 στην οποία έπαιξε δύο χρόνια. Στη συνέχεια υποβιβάστηκε, αλλά μόλις για μια σεζόν, αφού τη σεζόν 1967-68 ξανά κατέκτησε την άνοδο.

Μετά από 7 σερί χρονιές στην Α’ ΕΠΣ Βοιωτίας το 1978-79 κατακτά την άνοδο στη Γ’ Εθνική, όπου μένει για 3 σεζόν. Το 1981-82 δεν υποβιβάζεται στα τοπικά της Βοιωτίας αλλά στη νεοσύστατη τότε Δ’ Εθνική.

Έχει συμμετάσχει επίσης και στο Κύπελλο Ελλάδας 7 φορές, με τη σεζόν του 1950-51 να φτάνει ένα βήμα από τον γύρο των 16 αλλά να αποκλείεται από Αθηναϊκή ομάδα.

Από τη σεζόν 1986-87 μέχρι και σήμερα έχει πετύχει μόλις 3 φορές την άνοδο στη Δ’ Εθνική.

Η Αθλητική Ένωση Ορχομενού μέτρα 7 συμμετοχές στη Δ’ Εθνική, 3 στην Γ’ Εθνική και 5 συμμετοχές στη Β’ Εθνική. Στην τροπαιοθήκη της έχει 2 πρωταθλήματα Β’ ΕΠΣ Βοιωτίας, 8 πρωταθλήματα Α’ ΕΠΣ Βοιωτίας και 1 πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής ενώ έχει κατακτήσει και το Κύπελλο ΕΠΣ Βοιωτίας 4 φορές.

Την ΑΕ Ορχομενού έχουν βοηθήσει με τις προπονητικές τους ικανότητες οι ρέκορντμαν του Λεβαδειακού Γιάννης Μαρτιναίος καθώς και ο Σπύρος Γκουλής οι οποίοι άφησαν ιστορία με την πράσινη φανέλα! Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στην ομάδα του Λεβαδειακού με πρωταγωνιστές του δύο προαναφερθέντες θρύλους.

Παίκτες και προπονητές, μαζί με την προσπάθεια του φιλάθλου κόσμου όλης της Βοιωτίας, θέλουν να επαναφέρουν την ομάδα σε Εθνικές κατηγορίες και κάθε χρόνο κοιτάζουν μόνο προς την κορυφή!

Άξια αναφοράς είναι και η προσπάθεια του κ. Μπάμπη Ζαννιά για την καταγραφή της αθλητικής ιστορίας της περιοχής μέσα από το εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο ” Η ΑΕ Ορχομενού και ο αθλητισμός στον Ορχομενό” !

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium